Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη, μία από τις πιο όμορφες χρονικές περιόδους της ζωής σας, δεν παύει να αποτελεί μία περίοδο μεταβολών στον οργανισμό σας. Στο άρθρο αυτό απαντούμε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την εγκυμοσύνη και την ευαίσθητη περιοχή. Από το πώς να νιώθετε αίσθημα φρεσκάδας και να διατηρείτε την αυτοπεποίθησή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μέχρι το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εμφάνισης κολπικών λοιμώξεων.

Μπορεί το Lactacyd να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η χρήση του Lactacyd είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ήπιο, δεν περιέχει σαπούνι και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στην ευαίσθητη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ευαίσθητη περιοχή είναι ιδιαίτερα ευπαθής. Χρησιμοποιείστε το Lactacyd Pharma with Antibacterials (με Αντιβακτηριακές Ιδιότητες), το οποίο βοηθά στην προστασία έναντι του πολλαπλασιασμού βακτηρίων και στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Lactacyd σε τακτική βάση εάν επιθυμείτε να μείνετε έγκυος;

Φυσικά. Η χρήση του Lactacyd δεν έχει καμία επίδραση στη γονιμότητά σας ή στη δυναμικότητα του σπέρματος.

Εάν είμαι έγκυος και εμφανίσω κάποια κολπική λοίμωξη (η οποία είναι συνήθης στις περισσότερες έγκυες γυναίκες), είναι ασφαλές να λάβω από του στόματος χορηγούμενη ή τοπική φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής;

Το ασφαλέστερο είναι να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας σχετικά με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για τις κολπικές λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κάποια κολπική λοίμωξη ενώ είστε έγκυος, επισκεφτείτε τον ιατρό σας άμεσα ώστε να σας εξετάσει και να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με το είδος της φαρμακευτικής αγωγής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν είμαι έγκυος και εμφανίσω κάποια κολπική λοίμωξη, θα πρέπει να ανησυχώ για την υγεία του μωρού μου;

Οι περισσότερες κολπικές λοιμώξεις στις έγκυες γυναίκες δεν είναι επιβλαβείς για το μωρό. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως δεν επηρεάζουν τη μήτρα, ώστε να βλάψουν το μωρό με οποιονδήποτε τρόπο. Τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με αυτές τις λοιμώξεις αφορούν κυρίως την πρόκληση δυσφορίας στη μητέρα εξαιτίας της εμφάνισης κνησμού και πόνου.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η βακτηριακή κολπίτιδα αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού ή αποβολής*. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κάποια κολπική λοίμωξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επισκεφτείτε τον ιατρό σας.

Οι έγκυες γυναίκες είναι δέκα φορές πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση κολπικών λοιμώξεων σε σχέση με τις μη έγκυες γυναίκες. Τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός το οποίο διαταράσσει το φυσιολογικό περιβάλλον του κόλπου, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Εάν λοιπόν είστε έγκυος, φροντίστε να επισκέπτεστε τον ιατρό σας σε τακτική βάση τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κολπικής λοίμωξης.