Κολπικός Ερεθισμός ή/και κνησμός

Παρατηρείτε στην ευαίσθητη περιοχή ερυθρότητα ή ήπιο οίδημα; Ταλαιπωρείστε από κνησμό; Στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρχει κολπικός ερεθισμός, ο οποίος αποδίδεται σε διάφορα αίτια. Μπορεί να οφείλεται σε καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής με κάποιο κοινό σαπούνι ή αφροντούς. Επίσης, ο ερεθισμός μπορεί να προκαλείται από την επαφή με υπολείμματα ούρων ή κοπράνων. Η χρήση αρωματισμένου χαρτιού υγείας ή συνθετικών εσωρούχων (π.χ. στρινγκ), στενών τζιν και καλσόν δύναται επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εμφάνισης ερεθισμού;

Το Lactacyd Pharma Soothing/Καταπραϋντικό διαθέτει ισορροπημένο pH (3,5) και περιέχει βιολογικό L-γαλακτικό οξύ καθώς και καταπραϋντικό εκχύλισμα μπλε μαργαρίτας. Βοηθά στην αποκατάσταση και προστασία της φυσικής ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο κνησμός οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό και απαιτεί εξέταση από ιατρό;

Εάν παρουσιάζετε οποιαδήποτε συμπτώματα που εμμένουν (διαρκούν περισσότερο από μερικές ημέρες ή επανεμφανίζονται τακτικά) ή κνησμό που συνοδεύεται από αίσθημα καύσου, φλεγμονή ή εκκρίσεις καλό είναι να επισκεφθείτε τον ιατρό σας. Άλλες ενδείξεις που πρέπει να σας προβληματίσουν περιλαμβάνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μεταβολές στο δέρμα εξωτερικά του κόλπου ή επώδυνη διούρηση. Τα ανωτέρω μπορεί να αποτελούν σημεία κάποιου σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος.