Ξηρότητα

Η ξηρότητα αποτελεί μία ακόμα συνήθη ενόχληση στην ευαίσθητη περιοχή.
Η ξηρότητα αυτή μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά την έμμηνο ρύση και την εμμηνόπαυση ή σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν ταλαιπωρείστε από ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή;

Εάν η σεξουαλική επαφή δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο θα θέλατε, ενδεχομένως να σας βοηθήσει η χρήση κάποιας λιπαντικής ουσίας ή προφυλακτικού με λιπαντική ουσία. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σάλιο για να υγράνετε τον κόλπο σας, διότι το σάλιο έχει διαφορετικό pH και τα βακτήρια του στόματος μπορεί να διαταράξουν τη φυσική προστασία του κόλπου.
Το Lactacyd Pharma Moisturizing (Ενυδατικό) διαθέτει ισορροπημένο pH και περιέχει ενυδατικούς παράγοντες για την επιπλέον ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής. Εάν θεωρείτε ότι τα προβλήματά σας είναι πιο περίπλοκα, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ή το γυναικολόγο σας.

Κολπική ξηρότητα και εμμηνόπαυση

Ενδέχεται να παρατηρηθεί δυσφορία εσωτερικά, εξωτερικά ή και τα δύο. Πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται την κολπική ξηρότητα για πρώτη φορά όταν αισθάνονται δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή ή όταν εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο ειδικό ενυδατικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες προκειμένου να παρέχει ανακούφιση από την κολπική ξηρότητα και να κάνει τις προσωπικές στιγμές πιο ευχάριστες. Το Lactacyd Pharma Moisturizing (Ενυδατικό) έχει ισορροπημένο pH και περιέχει ενυδατικούς παράγοντες προκειμένου να παρέχει επιπλέον ενυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή.