Κατανόηση του pH και του γαλακτικού οξέως

Διατήρηση της ισορροπίας του pH σας

Ο κόλπος έχει ένα φυσικό προστατευτικό στρώμα που δρα ως μηχανισμός άμυνας στην είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών.  Αυτό το προστατευτικό στρώμα είναι όξινης φύσης, που σημαίνει ότι το κολπικό pΗ κυμαίνεται μεταξύ 3,8 έως 4,5.

Αυτή η φυσική οξύτητα είναι σημαντική, επειδή τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες δεν αναπτύσσονται καλά και δεν μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα σε όξινο περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα χαμηλό pH είναι απαραίτητο για τη δημιουργία καλής ισορροπίας μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων. Οι γαλακτοβάκιλλοι είναι μερικά από τα κύρια βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση μιας υγιούς κολπικής χλωρίδας. Η παραγωγή γαλακτικού οξέος από αυτά συμβάλλει στην οξύτητα του κολπικού περιβάλλοντος.

Η σημασία του γαλακτικού οξέος

Οι γαλακτοβάκιλλοι διασπούν το γλυκογόνο που περιέχεται στην κολπική βλέννα. Στη συνέχεια, παράγεται γαλακτικό οξύ και δημιουργείται ένα όξινο περιβάλλον. Αυτό το όξινο περιβάλλον προάγει την ανάπτυξη περισσότερων γαλακτοβακίλλων, αναστέλλοντας την παρουσία επιβλαβών βακτηρίων και την πρόληψη της λοίμωξης. Ο κόλπος σας φροντίζει τον εαυτό του, καθώς τα τοιχώματά του παράγουν συνεχώς εκκρίσεις για την παροχή λίπανσης, τον αυτο-καθαρισμό και τη διατήρηση της κατάλληλης οξύτητας για την πρόληψη της λοίμωξης.

Το γαλακτικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής σας. Με τη διατήρηση χαμηλού pΗ στον κόλπο, διατηρείται το όξινο προστατευτικό στρώμα του κόλπου. Για αυτό, μπορείτε να βρείτε το γαλακτικό οξύ και άλλα φυσικά συστατικά σε όλα τα προϊόντα Lactacyd. Οι συνθήκες στον ανθρώπινο κόλπο ποικίλλουν κατά τα διάφορα στάδια της ζωής (εμμηνορροϊκός κύκλος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση) και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Καθώς αλλάζουν οι συνθήκες, η φυσική ισορροπία των βακτηρίων αλλάζει επίσης, και μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, ερεθισμό ακόμη και μόλυνση.