Ο ρόλος της υγιεινής στην ευεξία της ευαίσθητης περιοχής

Η καθαριότητα είναι το κλειδί για να νιώθετε ξένοιαστες και όμορφες. Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει τους καλύτερους τρόπους για τη φροντίδα του σώματός της, ωστόσο τα ζητήματα της γυναικείας υγιεινής πολύ σπάνια συζητούνται. Εδώ, παρουσιάζονται μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε φρέσκες και γεμάτες αυτοπεποίθηση, ακόμα και στις πιο προσωπικές σας στιγμές.

Η σημασία των συστατικών

Επειδή η ευαίσθητη περιοχή σας έχει ιδιαίτερες ανάγκες, είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν συστατικά που εναρμονίζονται με τις ακριβείς ανάγκες του γυναικείου σώματος. Σαπούνια με έντονα αρώματα ή κολπικά αποσμητικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους σκοπούς της προσωπικής υγιεινής. Τα συνηθισμένα σαπούνια, τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν έχουν καταστροφικές συνέπειες. Το επίπεδο του pH της ευαίσθητης περιοχής είναι πιο όξινο από ό,τι στο υπόλοιπο δέρμα σας και αλλάζει καθώς οι ορμόνες σας μεταβάλλονται καθόλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα πλύσης για την ευαίσθητη περιοχή δημιουργήθηκαν με αυτή τη λογική.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας

Να είστε προσεκτικοί κατά το πλύσιμο με πετσέτα ή σφουγγάρι. Η σπογγώδης υφή στις πετσέτες και τα σφουγγάρια μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση βακτηρίων ακόμα και μούχλας,  επομένως να τα αντικαθιστάτε συχνά. Για πολύ ευαίσθητες περιοχές, όπως η ευαίσθητη περιοχή σας, ο ασφαλέστερος τρόπος για να την κρατήσετε καθαρή είναι το απλό σαπούνισμα απαλά με τα χέρια σας.

Όλα τα πράγματα με μέτρο

Η υπερβολική καθαριότητα μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα! Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, το σώμα σας έχει εμπλακεί σε μια διαρκή πράξη εξισορρόπησης για την ανταπόκριση ακόμα στις μικρότερες αλλαγές στη ρουτίνα σας. Το μέτρο είναι, επομένως, απαραίτητος παράγοντας για την καλή υγιεινή. Η υπερβολική έκθεση σε προϊόντα από σαπούνι, όπως το αφρόλουτρο, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, ξηρότητα και ταλαιπωρία. Οι ειδικοί εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους για τα ντους ή άλλες μορφές εσωτερικού καθαρισμού. Αν όλα λειτουργούν ομαλά, θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρείτε καθαρό το εξωτερικό και αφήστε το εσωτερικό να αναλάβει μόνο του τον καθαρισμό του.