Απλές συμβουλές για ευτυχισμένη ευαίσθητη V περιοχή

Μάθετε πώς να προλαμβάνετε τις λοιμώξεις και να ενισχύετε την άνεση της ευαίσθητης περιοχής

Αλλάζετε ταμπόν ή σερβιέτες τακτικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας.

Το αίμα έχει αλκαλικό pΗ, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη φυσική οξύτητα του κόλπου. Αυτό καθιστά την ευαίσθητη περιοχή σας πιο ευάλωτη στην ανισορροπία κατά την έμμηνο ρύση. Αλλάζετε ταμπόν ή σερβιέτες τακτικά και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη απορροφητικότητα που είναι κατάλληλη για εσάς. Η χρήση προστασίας με υπερβολικά υψηλή απορροφητικότητα μπορεί να δημιουργήσει τριβή ή ξηρότητα.

Να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και να τα αλλάζετε καθημερινά.

Τα δαντελωτά, συνθετικά στρινγκ εσώρουχα μπορεί να είναι πολύ αισθησιακά, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν τριβές και ερεθισμό. Προσπαθήστε να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα όσο το δυνατόν πιο συχνά ή επιλέξτε αισθησιακά εσώρουχα με βαμβακερό καβάλο.

Δώστε στο σώμα σας χώρο για να αναπνέει.

Εάν φοράτε στενά ρούχα ή υλικά που δεν αναπνέουν, όπως πολυεστερικά, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον που προκαλεί τριβές και ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή σας. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό ή τη μόλυνση, φοράτε χαλαρά, διαπερατά ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, όποτε είναι δυνατόν.

Ενίσχυση του πυελικού εδάφους.

Η ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους είναι απαραίτητη για τη μακροχρόνια καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής, για να μην αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα μιας πιο συναρπαστικής σεξουαλικής επαφής και τον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης!

Να επισκέπτεστε το γυναικολόγο σας τακτικά.

Αν είστε 18 ετών και άνω, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας τακτικά για τον έλεγχο τυχόν μολύνσεων, ανωμαλιών και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Δεν είναι το πιο ευχάριστο ραντεβού στο ημερολόγιο, αλλά πραγματικά είναι σχετικά γρήγορη και ανώδυνη επίσκεψη, και τα οφέλη για την υγεία αξίζουν τον κόπο.

Χρησιμοποιήστε το μπάνιο μετά τη σεξουαλική επαφή.

Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, οι οποίες μπορεί να συμβούν όταν τα μικρόβια στον κόλπο ωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή, για να βοηθήσετε στην πρόληψη της εξάπλωσης των βακτηρίων.

Πλένετε τις πετσέτες σας τακτικά και χρησιμοποιείτε καθαρή πετσέτα.

Χρησιμοποιείτε μόνο τη δική σας πετσέτα και πλύντε τη τακτικά. Οι πετσέτες αποτελούν γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια, επομένως χρησιμοποιείτε καθαρή πετσέτα σε κάθε πλύση.

Πλένετε την ευαίσθητη περιοχή σας καθημερινά με ένα ισορροπημένο προϊόν φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής.

Η ευαίσθητη περιοχή σας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός σας. Δεδομένου ότι ο κόλπος διατηρεί τη δική του λεπτή ισορροπία pH, το οποίο τον διατηρεί φυσικά καθαρό, δεν απαιτείται  εσωτερική πλύση (δηλ. ντους). Πλένετε το εξωτερικό και χρησιμοποιείτε προϊόντα, όπως το Lactacyd, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για προσωπική χρήση και σέβονται τους μηχανισμούς του σώματός σας.

Ακούστε το σώμα σας.

Δώστε προσοχή σε ενδείξεις που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Επικοινωνήστε με τον ιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ευεξία της ευαίσθητης περιοχής. Να θυμάστε ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό: μια δραστηριότητα, ένα προϊόν, ένα ρούχο ή μια σεξουαλική στάση που δεν αποτελεί πρόβλημα για μια γυναίκα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε μια άλλη.