Η ευαίσθητη περιοχή σας

Γιατί το πλύσιμο με νερό δεν επαρκεί;

Πολλές γυναίκες πλένουν την ευαίσθητη περιοχή τους μόνο με νερό. Το νερό έχει μια καθαριστική δράση, αλλά δεν προστατεύει τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής. Συγκρίνετέ το με το υπόλοιπο δέρμα σας: δεν θα το καθαρίζατε, περιποιούσασταν και προστατεύατε μόνο με νερό, έτσι δεν είναι;
Με τη χρήση του Lactacyd, βοηθάτε στην εξασφάλιση της ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής σας, καθώς επίσης και τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση.

Τι θα συμβεί αν προκύψει δυσφορία και απαιτηθεί επιπλέον φροντίδα;

Ορισμένες φορές, η ευαίσθητη περιοχή σας μπορεί να χρειαστεί περεταίρω φροντίδα. Αυτό ενδέχεται να συνδέεται με μειωμένη αντίσταση του οργανισμού, ερεθισμό, ορμονικές διακυμάνσεις (όπως κατά την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση).
Τα προϊόντα Lactacyd Pharma είναι ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι με pΗ 3,5. Το pΗ στα προϊόντα Lactacyd λαμβάνεται από το κύριο συστατικό, το γαλακτικό οξύ, μαζί με τη συνολική σύνθεση. Αυτό το αρκετά χαμηλό pH βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν για την ευαίσθητη περιοχή σας;

Ο κόλπος σας παράγει γαλακτικό οξύ από μόνος του, ως φυσική προστασία. Οι ορμονικές αλλαγές και οι «αθώες» δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο με κανονικό σαπούνι ή με νερό μόνο, τα στενά ή συνθετικά εσώρουχα, η σεξουαλική επαφή ή ακόμα και το άγχος μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία. Το Lactacyd σας βοηθά να προστατεύσετε την ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής σας, ενώ, ταυτόχρονα καθαρίζει και προστατεύει.

Είναι φυσιολογική η κολπική οσμή, και αν όχι, τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Η γυναικεία οσμή είναι απολύτως φυσιολογική και πολλές γυναίκες τη βιώνουν. Κανονικά, οι οσμές μπορεί να προκληθούν από τον ιδρώτα, τα βακτηρίδια και τις ορμονικές διακυμάνσεις. Το καθημερινό πλύσιμο ή ντους με ζεστό (όχι καυτό) νερό με ένα ήπιο, μη ερεθιστικό καθαριστικό όπως το Lactacyd, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των οσμών.
Εάν έχετε μια ασυνήθιστη οσμή (ιχθυώδη ή πολύ ισχυρή), μπορεί να αποτελεί ένδειξη κολπικής λοίμωξης.

Είναι φυσιολογικό να έχω κολπικές εκκρίσεις;

Ναι, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εκκρίσεις από τον κόλπο. Είναι ο τρόπος του γυναικείου σώματος για τον αυτο-καθαρισμό. Συνήθως είναι αυξημένες και πηχτές στη μέση του έμμηνου κύκλου (κατά την ωορρηξία) και περιορισμένες και πιο υδαρείς σε άλλες χρονικές στιγμές του κύκλου.

Τι σημαίνει ισορροπία pH του κόλπου;

Ο υγιής κόλπος περιέχει καλά και κακά βακτήρια. Κανονικά, τα καλά βακτήρια κυριαρχούν και διατηρούν το κολπικό pH μεταξύ 3,8 – 4,5 (ελαφρώς όξινο). Αλλά μερικές φορές, οι γυναίκες βιώνουν αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν την υπερανάπτυξη των βλαβερών βακτηρίων. Όταν συμβαίνει αυτό, τα βλαβερά βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκύψει κολπική λοίμωξη. Η βακτηριακή κολπίτιδα (BV) και οι λοιμώξεις ζυμομύκητα (Candida) είναι οι πιο κοινές από αυτές. Με τη BV, το pH του κόλπου μπορεί να φτάσει έως 6,0, ή ακόμη παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Με λοιμώξεις από ζυμομύκητες, το pΗ δεν μεταβάλλεται.
Τα προϊόντα Lactacyd έχουν pΗ 3,5 ή 5,2. Το pΗ στα προϊόντα Lactacyd διατηρείται με το κύριο συστατικό, το γαλακτικό οξύ, σε αρμονία με τα άλλα συστατικά αυτής της ειδικής συνθέσεως. Αυτό το αρκετά χαμηλό pH δεν ευνοεί την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηρίων.