Στάδια της ζωής

Εμμηνόρροια

Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας;

Υπό την επίδραση των ορμονικών διακυμάνσεων σε όλο τον εμμηνορροϊκό κύκλο, η φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής σας μπορεί να διακοπεί προσωρινά. Αν συμβεί αυτό, το Lactacyd Pharma with Antibacterials μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας.

Πώς μπορώ να νιώθω καθαρή και φρέσκια κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Η χρήση του Lactacyd όταν κάνετε ντους, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καθαρή και φρέσκια. Τα προϊόντα Lactacyd έχουν ισορροπημένο pH που σέβεται τη φυσική οξύτητα του κόλπου. Για να διατηρηθεί η αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας κατά τη διάρκεια των εξωτερικών σας δραστηριοτήτων, χρησιμοποιήστε τα μαντηλάκια Lactacyd, τα οποία περιέχουν γαλακτικό οξύ για την ενίσχυση της φυσικής προστασίας του κόλπου, και αλλαντοΐνη για την απαλότητα του δέρματός σας.
Αλλάζετε σερβιέτες και ταμπόν συχνά.

Μερικές φορές εμφανίζεται κνησμός ακριβώς πριν την περίοδό μου. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ναι, είναι. Τις περισσότερες φορές, αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του κόλπου, ακριβώς πριν την περίοδό σας. Η καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής με ένα από τα γυναικεία προϊόντα πλύσης Lactacyd μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσφορίας. Ωστόσο, αν ο κνησμός δεν υποχωρήσει κατά τη διακοπή της περιόδου, μπορεί να έχετε λοίμωξη, η οποία απαιτεί επίσκεψη στον ιατρό ή τον γυναικολόγο.

Εγκυμοσύνη

Μπορεί το Lactacyd να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το Lactacyd είναι απολύτως ασφαλές για χρήση. Είναι ήπιο, δεν περιέχει σαπούνι και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ευαίσθητη περιοχή σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Χρησιμοποιήστε το Lactacyd Pharma with Antibacterials, το οποίο βοηθά στην προστασία κατά της διάδοσης των βακτηρίων και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lactacyd σε τακτική βάση, αν θέλετε να μείνετε έγκυος;

Απολύτως. Η χρήση του Lactacyd δεν έχει καμία επίδραση στη γονιμότητα ή τη δραστικότητα του σπέρματος.

Τι θα συμβεί αν είμαι έγκυος και έχω μια κολπική λοίμωξη (η οποία είναι κοινή στις περισσότερες έγκυες γυναίκες); Είναι ασφαλές να λάβω από του στόματος και τοπικά φάρμακα αυτή τη στιγμή;

Είναι πάντα ασφαλέστερο να ζητήσετε από τον γυναικολόγο σας συμβουλές σχετικά με φάρμακα για τις κολπικές μολύνσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε κολπική μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επισκεφθείτε αμέσως τον ιατρό σας, έτσι ώστε να σας εξετάσει και να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τα φάρμακα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Αν είμαι έγκυος και έχω κολπική μόλυνση, θα πρέπει να ανησυχώ για το μωρό μου;

Οι περισσότερες κολπικές μολύνσεις σε έγκυες γυναίκες δεν βλάπτουν το μωρό. Οι λοιμώξεις από ζυμομύκητες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως δεν οδεύουν προς τη μήτρα για να βλάψουν το μωρό με οποιονδήποτε τρόπο. Τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με αυτές τις λοιμώξεις αφορούν κυρίως τη δυσφορία της μητέρας λόγω του κνησμού και του πόνου.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η βακτηριακή κολπίτιδα (BV) αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού ή αποβολής. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε μια κολπική μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επισκεφτείτε τον ιατρό σας.
Οι έγκυες γυναίκες είναι δέκα φορές πιο επιρρεπείς σε κολπική λοίμωξη από ότι οι μη έγκυες γυναίκες. Τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία διαταράσσουν το φυσιολογικό κολπικό περιβάλλον, επιτρέποντας την ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων. Επομένως, εάν είστε έγκυος, να επισκέπτεστε τον ιατρό σας τακτικά για την πρόληψη ή την άμεση θεραπεία οποιασδήποτε κολπικής μόλυνσης.
#1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Εμμηνόπαυση

Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης;

Όταν το σώμα σας μπαίνει στην εμμηνόπαυση παράγει λιγότερα οιστρογόνα. Αυτό προκαλεί τη λέπτυνση και την ξηρότητα των τοιχωμάτων του κόλπου, καθώς και τη μείωση της παραγωγής λίπανσης από τις βλεννογόνους μεμβράνες, οδηγώντας σε κολπική ξηρότητα. Λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, το pΗ της ευαίσθητης περιοχής σας αυξάνεται. Αυτό μειώνει τη φυσική όξινη προστασία του κόλπου και σας καθιστά πιο ευάλωτες σε ερεθισμούς και κνησμό. Η ευαίσθητη περιοχή σας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα.
Το Lactacyd Pharma Moisturizing έχει προσαρμοσμένο pH και περιέχει ενυδατικά συστατικά για επιπλέον ενυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή.

Κάθε γυναίκα βιώνει κολπική ξηρότητα κατά την εμμηνόπαυση ή είναι απλά ένας μύθος;

Η κολπική ξηρότητα στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες δεν είναι μύθος. Όταν βιώνεται την εμμηνόπαυση, προκαλείται ορμονική αλλαγή που περιλαμβάνει την πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων.
Η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί τη λέπτυνση και την ξηρότητα των τοιχωμάτων του κόλπου. Η μείωση της παραγωγής λίπανσης από τις βλεννογόνους μεμβράνες οδηγεί σε κολπική ξηρότητα.
Ορισμένες γυναίκες λαμβάνουν συμπληρώματα ορμονών για την εξισορρόπηση μετά από αυτή την αλλαγή. Το Lactacyd Pharma Moisturizing έχει προσαρμοσμένο pH και περιέχει ενυδατικά συστατικά για επιπλέον ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής.

Έχω υπερβολικές κολπικές εκκρίσεις από τότε που έχει ξεκινήσει η εμμηνόπαυση. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Οι υπερβολικές εκκρίσεις μπορεί να είναι ένδειξη κολπικής λοίμωξης. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό μεταξύ των εμμηνοπαυσιακών γυναικών λόγω ορμονικών ανισορροπιών που καθιστούν τον κόλπο πιο επιρρεπή σε βακτηριακή λοίμωξη. Ρωτήστε τον ιατρό ή τον γυναικολόγο σας για την φαρμακευτική αγωγή.

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω κολπική ξηρότητα;

Η δυσφορία μπορεί να γίνει αισθητή εσωτερικά, εξωτερικά ή και τα δύο. Πολλές γυναίκες παρατηρούν πρώτα την κολπική ξηρότητα, κατά την επαφή ή κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Ένα κολπικό λιπαντικό για γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ξηρότητα του κόλπου και τη βελτίωση της ευχαρίστησης στις προσωπικές στιγμές. Το Lactacyd Pharma Moisturizing έχει ισορροπημένο pH και περιέχει ενυδατικά συστατικά για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής.