Skip to main content

Έφηβες

Ως έφηβες διανύετε μία περίοδο της ζωή σας η οποία είναι γεμάτη από αλλαγές, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές.

teenagers page

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι λίγο αγχωτικές. Το στήθος σας αρχίζει να αναπτύσσεται, και εμφανίζεται τριχοφυΐα στα πόδια, στις μασχάλες και στην ηβική περιοχή. Μπορεί να βγάλετε σπυράκια και ίσως δεν θα έχετε πάντα την καλύτερη διάθεση. Το σώμα σας θα αρχίσει να παράγει κολπικά υγρά και θα έρθει η πρώτη σας περίοδος. Αυτές οι αλλαγές μπορεί μερικές φορές να σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσετε όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν καθώς το σώμα σας αναπτύσσεται.

All about periods

Σχετικά με την περίοδο

Συνήθως η πρώτη περίοδος έρχεται στην ηλικία των 11 ή 12 ετών, αλλά μπορεί να συμβεί και οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 8 και 16 ετών. Έτσι, μπορεί η περιόδος να εμφανιστεί νωρίτερα ή αργότερα σε σύγκριση με τις φίλες σας. Σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 8 και 16 ετών είναι απολύτως φυσιολογικό. Κάθε περίοδος διαρκεί μεταξύ τριών και πέντε ημερών, αν και μπορεί η διάρκειά της να είναι μεγαλύτερη η μικρότερη. Μπορεί ακόμη η διάρκεια της περιόδου να μην είναι ίδια κάθε μήνα, ειδικά στα πρώτα χρόνια που ξεκινάει η εμμηνόρροια.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου σας;

Ένας κύκλος διαρκεί περίπου ένα μήνα (ο μέσος όρος είναι 28 ημέρες), αλλά μπορεί επίσης να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος. Στην αρχή του κύκλου, τα τοιχώματα της μήτρας αυξάνονται, έτσι ώστε θεωρητικά να είναι έτοιμη να λάβει ένα γονιμοποιημένο ωάριο. Εάν δεν υπάρχει γονιμοποιημένο ωάριο, το σώμα σας αποβάλλει τα τοιχώματα της μήτρας, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου. Η περίοδος είναι ο τρόπος του σώματός σας να απαλλαγεί από αυτό το στρώμα του αίματος και των ιστών. Το αίμα της περιόδου μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα, από ανοιχτό ροζ έως σκούρο κόκκινο, ανάλογα με το στάδιο της περιόδου στην οποία βρίσκεστε. Η περίοδός σας μπορεί επίσης να είναι ήπια, με μικρή απώλεια αίματος, ή έντονη. Ακόμα, η ροή τείνει να είναι πιο έντονη κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της περιόδου, και έπειτα να λιγοστεύει.

Lactacyd menstruation cycle
Tips_Tampons_Pads

Προσωπική υγιεινή κατά τη διάρκεια της περιόδου

Η προσωπική υγιεινή είναι σημαντική πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδό σας. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε δυσφορία, και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν δυσάρεστες οσμές. Έτσι θα νιώθετε φρεσκάδα και άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να βασιστείτε στις ήπιες λοσιόν καθαρισμού από το Lactacyd® οι οποίες έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να καθαρίσουν και να προσφέρουν φρεσκάδα στην ευαίσθητη περιοχή με απαλό τρόπο. Έχουν όξινο pH και περιέχουν φυσικό γαλακτικό οξύ, ώστε να μην διαταράσσουν τα φυσικά επίπεδα οξύτητας του σώματός σας, τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της ισορροπίας της ευαίσθητης περιοχής. Αυτό ισχύει επίσης και για τα μαντηλάκια Lactacyd®, τα οποία είναι εξαιρετικά βολικά ώστε να τα έχετε μαζί σας οποιαδήποτε στιγμή – οπουδήποτε.

Τι είναι οι κολπικές εκκρίσεις;

Οι κολπικές εκκρίσεις είναι απολύτως φυσιολογικές και εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες. Το σώμα σας παράγει αυτές τις εκκρίσεις, προκειμένου να κρατήσει τον κόλπο σας καθαρό και υγρό. Στην πραγματικότητα, εάν το εσωτερικό του κόλπου σας γίνει πάρα πολύ ξηρό μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές λοιμώξεις. Οι κολπικές εκκρίσεις σας προστατεύουν από αυτό. Η κανονική έκκριση είναι διάφανη, λεία ή κρεμώδης και έχει μια μικρή οσμή. Στο εσώρουχό σας αυτή η έκκριση μπορεί μερικές φορές να φανεί λίγο κοκκώδης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Εκκρίσεις κατά τη διάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου

Στη μέση του εμμηνορρυσιακού κύκλου σας – δηλαδή μια-δυο εβδομάδες μετά την τελευταία σας περίοδο – το σώμα σας θα παράγει πιθανώς περισσότερες εκκρίσεις. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είστε σε ωορρηξία, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ωάριο είναι ώριμο και απελευθερώνεται από μία από τις δύο ωοθήκες σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει, λίγο παχύτερες κολπικές εκκρίσεις. Χρησιμοποιώντας μια λοσιόν καθαρισμού κατάλληλη για καθημερινή χρήση – όπως το Lactacyd® Classic – μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αίσθηση φρεσκάδας τις ημέρες που έχετε περισσότερες εκκρίσεις.

Suggested Products