Υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και σεξουαλική επαφή

Είναι σημαντικό να φροντίζετε την ευαίσθητη περιοχή σας κάθε φορά που έρχεστε σε σεξουαλική επαφή. Για να αποφύγετε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ουρήσετε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή. Με την τριβή κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορεί βακτήρια να καταλήξουν στην ουρήθρα. Αν αυτά τα βακτήρια έχουν το χρόνο να πολλαπλασιαστούν, μπορεί να μπουν στην ουροδόχο κύστη και στη συνέχεια να προκαλέσουν λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. Με την ούρηση μετά τη συνουσία, μπορείτε να απομακρύνετε αυτά τα βακτήρια πολύ γρήγορα. Επιπλέον, μπορείτε να καθαρίσετε την ευαίσθητη περιοχή σας με ένα κατάλληλο προϊόν φροντίδας, όπως οι λοσιόν Lactacyd®.

Με τα απαλά προϊόντα από το Lactacyd® μπορείτε να διασφαλίσετε τη μικρότερη διαταραχή στην ισορροπία της μικροχλωρίδας. Διαβάστε το άρθρο με περισσότερες συμβουλές στο πώς να φροντίζετε καθημερινά την ευαίσθητη περιοχή σας.

Οσμές μετά τη σεξουαλική επαφή

Το σπέρμα μπορεί να επηρεάσει το pH της ευαίσθητης περιοχής. Η ευαίσθητη περιοχή έχει συνήθως pH μεταξύ 3,8 και 4,5, ενώ το pH του σπέρματος είναι ελαφρώς υψηλότερο – κατά μέσο όρο 7,0. Έτσι, όταν το σπέρμα έρχεται σε επαφή με τα κολπικά υγρά μπορεί να προκληθεί οσμή. Εάν η ευαίσθητη περιοχή σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ή εάν έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, η φυσική ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί. Για να διατηρήσετε την αίσθηση φρεσκάδας μετά τη σεξουαλική επαφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Lactacyd® Intimate Wipes /Μαντηλάκια Καθαρισμού, που επαναφέρουν τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής. Εάν η οσμή είναι έντονη ή αν υπάρχει οσμή ψαριού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό ή το γυναικολόγο σας, καθώς αυτό μπορεί να υποδεικνύει κολπική λοίμωξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Κολπική ξηρότητα και προσωπικές σχέσεις

Όταν είστε σεξουαλικά ενεργή, ο κόλπος σας παράγει υγρά που βοηθούν κατά τη σεξουαλική επαφή. Εάν δεν υπάρχει διέγερση ή αν υποφέρετε από κολπική ξηρότητα, η σεξουαλική επαφή μπορεί να γίνει άβολη ή/και επώδυνη. Αν και η κολπική ξηρότητα είναι πιο συχνή σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, μπορεί να προκληθεί σε οποιαδήποτε ηλικία ή φάση της ζωής. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με την κολπική ξηρότητα για να μάθετε περισσότερα για τις αιτίες.

Για να ανακουφίσετε την κολπική ξηρότητα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το Lactacyd® έχει αναπτύξει ένα λιπαντικό με βάση το νερό εμπλουτισμένο με φυσικό γαλακτικό οξύ για τη διατήρηση της ισορροπίας στην κολπική χλωρίδα. Σε αντίθεση με τα λιπαντικά που έχουν ως βάση το λάδι, τα λιπαντικά με βάση το νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τα προφυλακτικά. Επίσης, το λιπαντικό με βάση το νερό ξεπλένεται εύκολα. Ακόμα στις πιο προσωπικές σας στιγμές μπορείτε να βασιστείτε στο Lactacyd®.

Προτεινόμενα προϊόντα

* Το λιπαντικό Lactacyd® LactaMoist είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν